Seznam potravinových alergenů , které podléhají označení alergenu legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
č.1 Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
č.2 Korýši a výrobky z nich
č.3 Vejce a výrobky z nich
č.4 Ryby a výrobky z nich
č.5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
č.6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
č.7 Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
č.8 Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
č.9 Celer a výrobky z něj
č.10 Hořčice a výrobky z ní
č.11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
č.12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,
č.13 Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
č.14 Měkkýši a výrobky z nich
Pondělí 15.9. |
|||
Oběd | Polévky
Pórková polévka s vejcem
Hlavní jídla
Srnčí kýta na smetaně, houskový knedlík
Srbské rizoto, sýr, kyselá okurka
Doplňky Nápoje | ||
Úterý 16.9. |
|||
Oběd | Polévky
Hovězí vývar s masem a zeleninou
Hlavní jídla
Pečené kuřecí stehno na másle, vařené brambory
Vepřové maso po námořnicku, dušená jasmínová rýže
Doplňky Nápoje | ||
Středa 17.9. |
|||
Oběd | Polévky
Kulajda s koprem a bramborami
Hlavní jídla
Záhorácký závitek, bramborový knedlík
Špikované krůtí prso, pepřová omáčka, šťouchané brambory
Doplňky Nápoje | ||
Čtvrtek 18.9. |
|||
Oběd | Polévky
Hrstková polévka s luštěninou
Hlavní jídla
Čevabčiči, vařené brambory, cibule, hořčice
Hamburská vepřová kýta, houskový knedlík
Doplňky Nápoje | ||
Pátek 19.9. |
|||
Oběd | Polévky
Zelňačka s klobásou
Hlavní jídla
Katův šleh, opečené brambory
Zapečená žemlovka s jablky a tvarohem
Doplňky Nápoje | ||
Sobota 20.9. |
|||
Oběd | |||
Neděle 21.9. |
|||
Oběd |
- Konfigurace