Seznam potravinových alergenů , které podléhají označení alergenu legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
č.1 Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
č.2 Korýši a výrobky z nich
č.3 Vejce a výrobky z nich
č.4 Ryby a výrobky z nich
č.5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
č.6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
č.7 Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
č.8 Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
č.9 Celer a výrobky z něj
č.10 Hořčice a výrobky z ní
č.11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
č.12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,
č.13 Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
č.14 Měkkýši a výrobky z nich
Pondělí 18.3. |
|||
Oběd | Polévky
Soljanka
Hlavní jídla
Rajská omáčka, hovězí vařené, houskový knedlík
Srbské rizoto, okurka
Doplňky Nápoje | ||
Úterý 19.3. |
|||
Oběd | Polévky
Špenátový krém
Hlavní jídla
Pštrosí vejce, šťouchané brambory
Kuře na sečuánský způsob, dušená rýže
Doplňky Nápoje | ||
Středa 20.3. |
|||
Oběd | Polévky
Fazolová polévka
Hlavní jídla
Moravský vrabec, bramborový knedlík, špenát
Smažený květák, vařené brambory, domácí tatarka
Doplňky Nápoje | ||
Čtvrtek 21.3. |
|||
Oběd | Polévky
Cibulačka se sýrem
Hlavní jídla
Vepřové nudličky stroganov, dušená rýže
Bavorské vdolečky
Doplňky Nápoje | ||
Pátek 22.3. |
|||
Oběd | Polévky
Hovězí vývar s vaječnou zavářkou
Hlavní jídla
Zvěřinová pečeně, vařené brambory
Šunkofleky s uzeným masem, kyselá okurka
Doplňky Nápoje | ||
Sobota 23.3. |
|||
Oběd | |||
Neděle 24.3. |
|||
Oběd |
- Konfigurace