Seznam potravinových alergenů , které podléhají označení alergenu legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
č.1 Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
č.2 Korýši a výrobky z nich
č.3 Vejce a výrobky z nich
č.4 Ryby a výrobky z nich
č.5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
č.6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
č.7 Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
č.8 Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
č.9 Celer a výrobky z něj
č.10 Hořčice a výrobky z ní
č.11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
č.12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,
č.13 Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
č.14 Měkkýši a výrobky z nich
Pondělí 29.4. |
|||
Oběd | Polévky
Hrstková polévka
Hlavní jídla
Chlupaté knedlíky, uzená vepřová plec, zelí
Vepřové maso po námořnicku, vřeténka
Doplňky Nápoje | ||
Úterý 30.4. |
|||
Oběd | Polévky
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Hlavní jídla
Smažený sýr, petrželové brambory, domácí tatarka
Kuřecí soté s dušenou zeleninou, bulgur
Doplňky Nápoje | ||
Středa 1.5. |
|||
Oběd | |||
Čtvrtek 2.5. |
|||
Oběd | Polévky
Bílá zelná polévka
Hlavní jídla
Asijské sladkokyselé kuře , dušená rýže
Bramborové šišky s mákem
Doplňky Nápoje | ||
Pátek 3.5. |
|||
Oběd | Polévky
Hráškový krém s krutony
Hlavní jídla
Staročeský prejt, lepenice
Šunkofleky s uzeným masem, kyselá okurka
Doplňky Nápoje | ||
Sobota 4.5. |
|||
Oběd | |||
Neděle 5.5. |
|||
Oběd |
- Konfigurace